(P)

Autori, edituri, librării sau anticariate pot profita acum de pachetele de promovare ale Bibliocarti.com. Verifică acum multiplele servicii oferite de Bibliocarti.com și alegeți profesionalismul când vine vorba despre promovarea eficientă a cărţilor. De asemenea puteţi contacta Bibliocarti.com şi pentru servicii de tehnoredactare, corectură texte, redactare profesionistă, editare.

Cu toc sau fără

Vara a venit prea brusc și ne-a prins pe mulți (sau multe, după cazul articolului de față) nepregătiți/nepregătite. Temperaturile prea ridicate obligă reînnoirea (sau reinventarea) garderobei. Tricourile cu mânecă scurtă sau cu bretele înlocuiesc bluzele de toamnă-iarnă și puloverele; fustele și pantalonii scurți, cămășile și rochiile vaporoase, din materiale cât mai fluide, se impun în vederea adaptării la noua prognoză meteo. Nici încălțămintea nu este un aspect de neglijat. O dată cu venirea sezonului cald, se renunță la ghete, cizme, adidași și chiar la pantofi în favoarea sandalelor.
Cu toc sau fără, de firmă sau nu, asortată mai mult sau mai puțin hainelor și accesoriilor, încălțămintea reprezintă o problemă stringentă pentru multe doamne și domnișoare. Criteriul cel mai important de alegere a articolelor de încălțăminte, deși majoritatea persoanelor îl ignoră, este comoditatea. Deși nu recunosc, de multe ori cumpărătoarele lasă la urmă criteriul comodității, mizând pe alte aspecte. Mai mult ne atrage o pereche de sandale frumos colorate, cu un design interesant, care se asortează foarte bine cu restul garderobei decât una ce pare comodă, dar cu mai puțin „glamour”. Auzim de multe ori: „Sunt prea frumoase ca să nu le iau, se mai lasă ele. Uite ce gleznă subțire îți fac! E mai greu până te obișnuiești! Baba suferă la frumusețe”. Zicală des aplicată, dar puțin practică și nesănătoasă.
Mai ales vara, când pielea transpiră și există deja un disconfort termic, este foarte important ca încălțămintea să fie comodă. Dacă avem mult de mers sau o perioadă mai lungă de stat în picioare, cu atât mai mult este necesară încălțămintea comodă. Așadar, la alegerea sandalelor, este necesar să avem în vedere unele aspecte: materialul de calitate, facilitând aerisirea pielii, pentru a evita înmulțirea bacteriilor sau apariția bătăturilor; talpa să nu fie prea subțire sau prea tare, pentru a evita formarea bătăturilor în talpă; baretele să fie flexibile, să nu strângă. În caz contrar, pe lângă bătături și picioare umflate, ne vom alege și cu o imagine inestetică: picioarele înroșite și inflamate și vor da impresia că ies din încălțăminte, revărsându-se peste baretele ce par prea strânse.
Incomode la purtat, sandalele frumoase, elegante și bine asortate pot deveni adevărate instrumente de tortură și exact așa vor arăta din exterior. Disconfortul se vede. Cei din jurul nostru nu vor aprecia frumusețea și eleganța sandalelor ca atare, separate de posesoare, ci vor observa și cum sunt purtate. Iar dacă purtatea lor este un chin, acest lucru se va vedea.
Dar cine a spus că sandalele comode nu pot fi și frumoase? Putem găsi încălțăminte frumoasă și comodă, în același timp. Totul e să nu ne ghidăm după criteriul estetic în defavoarea celui de comoditate.

Așadar, nu puneți frumusețea în fața comodității! În ceea ce privește încălțămintea, desigur. Totuși, se poate să nu fie nevoie să alegeți între cele două criterii, achiziționând încălțăminte comodă, frumoasă și pe gustul vostru! Scris de Sorina Ciocârlan.

Foto: studentie.ro

Postări populare