(P)

Autori, edituri, librării sau anticariate pot profita acum de pachetele de promovare ale Bibliocarti.com. Verifică acum multiplele servicii oferite de Bibliocarti.com și alegeți profesionalismul când vine vorba despre promovarea eficientă a cărţilor. De asemenea puteţi contacta Bibliocarti.com şi pentru servicii de tehnoredactare, corectură texte, redactare profesionistă, editare.

Cărți recomandate de citit: Top 5 Rodica Ojog-Brașoveanu

Cărți recomandate de citit: Top 5 Rodica Ojog-Brașoveanu
Cărți recomandate de citit: Top 5 Rodica Ojog-Brașoveanu
        Știu că am mai recomandat cărțile doamnei Ojog-Brașoveanu și cu siguranță o voi mai face, nu mă pot abține. De ceva timp, mi s-a instalat o dependență de cărțile acestei autoare, iar simptomele se văd în articolele pe care le scriu. Adevărul e că opera sa oferă o multitudine de teme ce pot fi abordate. Astfel, nu trebuie să fi fan romane polițiste ca să-i alegi cărțile; doamna Ojog-Brașoveanu are cărți de citit pentru toți: romane istorice („Al cincilea as”, „Să nu ne uităm la ceas”, „A înflorit liliacul”, „Întâlnire la Elysee”) și colecții de povestiri savuroase („Grasă și proastă”, „Bărbații sunt niște porci”, „Povestiri de noapte bună”). Chiar pot spune că povestirile mi se par mai savuroase decât romanele polițiste. Însă voi vorbi probabil în alt articol despre povestiri, acum centrându-mă tot pe romanele polițiste.

Dacă preferi lecturile polițiste, atunci cele scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu sunt neapărat de citit. Ca să n-o mai lungesc, voi prezenta top 5 Rodica Ojog Brașoveanu în viziune personală. Mă refer, bineînțeles, la romanele polițiste, restul operei dânsei făcând obiectul altei discuții. Descoperă acum cele 5 cărţi recomandate de citit de Rodica O. Braşoveanu.

1. Necunoscuta din congelator. Cei neobișnuiți cu literatura polițistă sau cu thrillerele probabil vor acuza fiori reci pe șira spinării la auzul titlului. Pot spune că dintre romanele citite până acum, acesta este, după părerea mea, cel mai complex, cu o intrigă elaborată, personaje foarte bine construite și suspans până la ultimul rând. O poveste de dragoste, secrete dezvăluite cu țârâita și umorul alcătuiesc un cocktail interesant. Probabil cei cu urechi mai sensibile vor fi un pic șocați de limbajul argotic, însă el ajută la încadrarea acțiunii în realitatea dâmbovițeană. Vă pot asigura că în ciuda limbajului, cartea nu este deloc vulgară, autoarea știind cum și în ce situații să-l folosească.
2. O toaletă a la Liz Taylor. Probabil vă întrebați ce legătură are moda inspirată de celebra actriță cu romanele polițiste. Ei bine, răspunsul îl veți afla citind romanul și îmi permit să vă anunț că veți rămâne cu gura căscată. Încă un roman în care își face apariția șarmanta Melania Lupu, în opinia mea, cel mai savuros personaj al doamnei literaturii polițiste românești (nu că restul personajelor nu ar fi reușite, din contră). Totodată, finalul acestui roman este printre cele mai reușite.
3. Un blestem cu domiciliul stabil. Nu, nu, nu este o carte despre paranormal, cum probabil vă sugerează titlul, ci un thriller de bună calitate, cu o distribuție de excepție. N-am greșit, știu că mă refer la o carte, însă citind-o, o poți ecraniza în minte, realizând cel mai tare film: acela izvorât din propria imaginație, pentru că prin lectură ne punem imaginația la contribuție. Un roman în care suspectezi pe fiecare în parte, cu acțiune, suspans și nelipsitul umor, ingredientele unei producții de excepție.
4. Cianură pentru un surâs. Din nou, un titlu original, pentru care producătorii de film ar face orice. Aceleași ingrediente: suspans, umor, acțiune, cu bonus de personaje: fascinanta Melania și Mirciulică, motanul ei, tratat ca o persoană (îi citește povești, îi dă să bea rom) și care o ajută în orice situație (sau cel puțin așa crede ea). Mai multe te las sa descoperi din carte.
5. Bună seara, Melania! „Din nou, Melania”, veți spune, probabil. Da, Melania la pachet cu Mirciulică, daca pot spune așa. Citind cărțile, garantez că veți încerca aceeași fascinație pentru ea și îmi veți înțelege obsesia. Ca să nu vă stric surpriza, atât vă mai spun: finalul vă va da pe spate. Poate e o idee să scriu și un articol despre top 5 final de roman...
Ţi-au fost utile cele 5 cărţi recomandate de citit de Rodica O. Braşoveanu? Click aici pentru mai multe cărţi recomandate.
Scris de: Sorina Ciocârlan

Postări populare