Totul despre freelancer

Afla acum totul despre cum sa fii un freelancer bun

Guest Post-uri

Poti publica si tu guest posturi. Iti ofer un mod eficient de promovare. Contacteaza-ma acum.

Articole interesante

Citeste acum cele mai interesante articole de pe blog

Lumea digitala

Descopera prin intermediul blogului lumea digitala. Atentie, s-ar putea sa-ti placa.

Leapsa Guest Post


În urma unei întâmplări urâte cu un guest post, am primit o recomandare de leapşă de la Lucianna, scrisă de Emil şi am ales să scriu şi eu părerea despre guest posturi.

1 1. Practici guest-postingul? De când?
Da îl practic, mai bine de un an, dar mai serios de când am intrat în Grupul guest-posturilor.

2 2.Câteva avantaje ale guest – postului?
Poţi obţine un pagerank mai bun, poţi obţine vizitatori interesaţi de tine şi primeşti comentarii de la oameni diferiţi faţă de cei întâlniţi pe blogul tău.

3 3. Dezavantaje?
Se întâmplă de multe ori să scrii un articol mai bun care îţi prinde bine ţie şi eu personal nu ştiu ce să fac, să-l pun ca guest post sau să-l postez la mine. Se întâmplă să dai peste un blogger care îţi şterge guest postul după un timp, (am păţit asta recent şi nu mi-a căzut bine). Un alt dezavantaj este în cazul în care scrii ceva şi cititorii nu sunt de acord cu ce spui, te poţi alege cu o imagine rea. (am citit multe guest posturi de genu)

4 4.    Un îndemn pentru care lumea să scrie, să găzduiască guest posturi.
Scrieţi şi găzduiţi cu încredere guest posturi, pentru că are mai multe avantaje decât dezavantaje şi îţi faci mai mulţi prieteni-bloggeri! Ele se caută, se scriu, se citesc!

   5. Cum mă descurc la capitolul Lucru în echipă?
Am lucrat, lucrez cu echipe şi până acum am fost un membru bun şi în acelaşi timp un coordonator admirat. Dar aici i-aş lăsa pe alţii să mă laude, eu merg după ideea că este uşor să-ţi formezi o echipă, dar este greu să lucrezi cu ea.

   6. Întrebarea mea: Ce părere ai despre cei care plagiază guest posturi sau despre cei care le găzduiesc, apoi le şterg fără să anunţe! 
       Răspunsul tău...!

    Şi în continuare dau leapşa guest post, la toţi doritorii din Grupul Guest Posturilor care încă nu au participat la această leapsă, dar vor! Însă o recomand în mod special la Lucianna (pe celălalt blog al ei) şi la D-Petre

Freelancer sau specialist?

creeare, optimizare, indexare, promovare
De se să alegi un Freelancer pentru optimizarea unui blog?

Nu neg faptul că un specialist SEO sau un expert, nu ştie meserie, doar că nu întotdeauna găsim la ei eficienţă, atunci când dorim să apelăm la ei pentru creearea, indexarea, optimizarea sau promovarea unui blog.
Am văzut multe portofolii ale unor firme care spuneau că au experienţă mai mare decât folosirea internetului, dar majoritatea erau de faţadă, dacă aş fi studiat un blog, aş fi văzut că totul era o înşelăciune.

Ei se pot folosi şi de mărturii ale unor clienţi inexistenţi practic, în care specifică diverse argumente pe care ne place nouă să le auzim, cum ar fi, sunt mulţumit/ă că am apelat la firma X care are nişte preţuri acceptabile (deci scumpe) şi mi-a realizat un website într-un timp foarte scurt de care sunt mulţumit/ă.

Dar asta nu înseamnă că preţurile sunt şi mici, merită să facem o comparaţie de preţuri, iar acel timp de realizare foarte scurt, pentru că pot folosi câteva programe care le uşurează munca pe jumătate, însă nu şi eficient.
Un specialist îţi înscrie în 2 zile blogul în peste 200 de motoare de căutare şi peste 2000 de directoare web, iar un freelancer care se respectă, îţi înscrie blogul doar în motorul de căutare Google şi încă vreo 10 directoare web care contează la noi în România.

Un freelancer se asigură că îţi înţelege nevoile, ce vrei tu să obţii prin intermediul unui site sau blog, dă tot ce are mai bun din el, ca să te mulţumească şi să fie el însuşi mândru pentru că are în portofoliul său, lucrări foarte bune!

De cele mai multe ori un freelancer poate fi mai bun decât un specialist, pentru că vrea ca toate beneficiile unui blog să vină viral, nu automatizate şi forţate! Deşi lucrează mult mai ieftin, el se asigură că un proiect rezistă bine în rădăcinile timpului şi că o să crească.

Cea mai mare diferenţă dintr-o firmă şi un freelancer pe cont propriu este că, firmele afirmă faptul că majoritatea companiilor la care au făcut proiecte sunt din categoria mici şi mijlocii, pe când la un freelancer poţi observa două - trei proiecte care au apărut peste noapte în online foarte populare, pe când firmele realizează proiecte care le folosesc pentru portofoliu, de care prea puţin s-a auzit!

Este ciudat faptul că ce fac o echipă de specialişti, poate face doar un singur freelancer! Tu ce părere ai?

Scrie ce vrei


Bună dragii mei! Sunt Lucianna, de pe blogul cu același nume, și, din mai, de pe Blog Event. Aceasta este prima mea vizită la Beto, care mi-a dat libertatea de a scrie despre ce vreau.
Ei bine, acest „Scrie ce vrei” mă gâdilă pe mine mereu! Cred că este printre cele mai grele lucruri din lume! 

Atunci când cineva te lasă să scrii pe propriul blog despre ce vrei, fără nici măcar o idee de temă, îți lasă libertate totală. Libertate ce implică o uriasă răspundere atât față de blogger, cât și față de cititorii acestuia. Trebuie să te încadrezi cumva în specificul blogului, să îți găsești, undeva, un reper!

Atunci când accepți să scrii despre ce vrei, dai de înțeles, celui ce te va găzdui, că ești blogger cu capul pe umeri, capabil să ia propriile decizii, că se poate pune bază în tine.
Cumva, în spatele acestei acceptări de a scrie pe o temă liberă, există, cred eu, și o parte mult mai introspectă, a acceptării faptului că suntem oameni mari, cu capul pe umeri. 

Și există și o capacitate, cât se poate de matură, de a lua o decizie, care va afecta in mod sigur imaginea ta, a bloggerului care va fi găzduit. Acceptarea lui „Scrie ce vrei” reprezintă atât de multă încredere de sine, că cel care va fi găzduit nu se teme că va plictisi, că va enerva, că va provoca discuții! Dar faptul că nu se teme nu înseamnă și că nu îi pasă! Pur și simplu acceptă riscurile!

Voi ce spuneți? Vă asumați răspunderea de a scrie un guest despre ce vreți la mine pe blog?

De ce sa alegi un designer grafic


grafic design
Designul grafic a evoluat din arta anilor 2000, iar tehnologia acum s-a dezvoltat şi în mediul digital, datoriră unor programe profesioniste.

Designul grafic, cere în primul rând să fii creativ, să ştii să îi oferi o personalitate şi o variaţie, dar să ştii să fii subiectiv cu lucrul pe care doreşti să îl transmiţi în mediul digital. Trebuie să înţelegi că designul este dincolo de o simplă fotografie, dincolo de un text sau de o animaţie. Fără o anumită proporţie, designul nu poate fi dinamic şi în echilibru, contrastul joacă un rol important,  sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ţinem cont pentru a realiza ceva eficient!

Conceptul de realizare a designului grafic, este foarte important fie pentru materialele promoţionale, sau al unui produs, fie pentru un Branding.
Pentru că are rolul de a transmite un mesaj, o idee, să îndemne o persoană la o acţiune, designerii se pot folosi de animaţii, de imagini şi nu în ultimul rând, de text.  Însă în această artă a creaţiei comerciale, se cere foarte multă creativitate şi simplitate! Pentru că lumea se plictiseşte repede, nu are timp să citească o listă lungă de însuşiri.

Aşadar, o să îţi spun câteva motive pentru care să alegi un designer grafic care să facă treaba pentru tine.
Nu are rost să te apuci singur să faci un design, mai ales dacă nu ai experienţă, pentru că nu o să iasă nimic bine şi poate afecta mult imaginea ta sau a firmei!  Iar firmele lucrează destul de scump, încât nu îţi permiţi şi nu îţi convine preţul acestuia. Iar angajaţii unei firme, întotdeauna văd lucrarea ta, ca pe un alt proiect simplu.
Un freelancer, întotdeauna dă tot ce are mai bun din el, pentru că face ce îi place, îl pasionează şi doreşte ca portofoliul său să fie foarte relevant, care să uimească.

Lucrează şi ieftin, faţă de o firmă sau o tipografie care spune că realizează design gratis, însă cred că ştii deja, tot ce-i gratis, nu oferă calitate.

Un freelancer este foarte responsabil, pentru că el este propriul său angajat şi cere foarte multe de la el, iar tu ai ocazia să îl cunoşti mult mai bine, să lucrezi cu el şi să îi dai informaţiile de care are nevoie, direct lui. El se asigură că înţelege ceea ce ai nevoie şi realizează totul în aşa fel, încât nu să te mulţumească, ci să te uimească şi asta într-un timp mult mai scurt decât te aştepţi!

Vezi aici, ce servicii design grafic poate realiza Beto pentru tine.